Denisa Petráš

Vylieč sa a ži naplno

Ovocná torta bez lepku a mlieka

Najlepší čas na túto ovocnú tortu je, keď je sezóna ovocia ako sú jahody a marhule. Ovocná želatína a vôňa jahôd je niečo, čo si zamilujete. Je to sýta ovocná torta, takže nikto nezostane hladný. Doma treba mať želatínu v čo najlepšej kvalite, kokosovú múku a zrelé čerstvé voňavé ovocie. Môžte použiť aj ríbezle či maliny, ale vtedy sú tam zrniečka, takže skôr odporúčam čisté ovocie bez semienok.

Čo potrebujete na túto dobrotu?

  • 4 vajcia
  • 2 VL medu
  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja
  • štipka soli
  • 5 VL želatíny
  • 2 hrnčeky sezónneho ovocia
  • 1 hrnček kokosovej múky

Postup

  • 4 vajíčka vyšľaháme mixérom s 2 VL medu, do toho pridáme kokosový olej, štipku soli a hrnček kokosovej múky. Vznikne tuhé cesto, ktoré dáme do chladničky na 20- 30 minút
  • Formu 28 cm si vytrieme olejom a kokosovou múkou
  • Cesto rozprestrieme prstami do formy a necháme vyššie okraje (ak máme dosť cesta), pečieme max 8- 9 minút v trúbe na 170 stupňov, aby korpus zostal ešte trochu mäkký vnútri
  • Potom si rozmixujeme 2 hrnčeky sezónneho ovocia (najlepšie sú jahody, marhule)
  • V menšom hrnci zmiešame rozmixované ovocie, med a 5 VL želatíny, všetko miešame, kým nám to nezhustne, nemá to vrieť
  • Korpus môžme nechať trochu vychladnúť a nalejeme naň ovocnú zmes (ak to vylejeme ešte na horúci korpus, mne to urobilo krásne dúhovanie, vtedy som použila čierne ríbezle a egreše
  • Tortičku ozdobíme ešte podľa predstáv nakrájaným ovocím, lístkami mäty či jedlými kvetmi

Ak chcete vyskúšať ďalšie osvedčené recepty, nájdete ich tu.

Korpus tortičky

Chceš poradiť ako si uzdraviť trávenie stravou a netoxickou domácnosťou? Neváhaj, napíš mi a dohodni si so mnou konzultáciu. Zober život do svojich rúk.

Zdieľať:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *