Denisa Petráš

Vylieč sa a ži naplno

Kokosová roláda bez mlieka a lepku

Takúto kokosovú nepečenú roládu v klasickej verzii sme robievali radi celý rok, špeciálne však pred Vianocami. Recept je jednoduchý a roládu stačí dať na hodinu do mrazničky, a už ju aj môžete krájať a ponúkať návšteve. Osobne mám veľmi rada takéto voňavé čokoládové rolády, pretože chutia výborne a netreba ani len zapnúť trúbu. Jej ďalšia výhoda je v tom, že sa dá aj zamraziť a jej chuť to nijako neovplyvní. Tak kto si chce niečo zamlsať?:)

Budete potrebovať:

Kakaová plnka

  • 1 šálka namočených ďatlí (najlepšie sa dajú zohnať online, či na trhu v Starej tržnici v soboty)
  • 1/2 šálky kakaového prášku (dávam trochu kakaa a trochu karobu, keďže ten je ľahšie stráviteľný než kakao)
  • 1/2 šálky kokosového oleja (nemusí byť roztopený, aby sa vám nevylieval z papiera)
  • hrozienka (ak ich máte radi)

Kokosová plnka

  • 1/2 šálky strúhaného kokosu
  • 1/2 šálky roztopeného kokosového oleja (treba to dobre premiešať, inak vám bude plnka príliš sypká a nebude vôbec držať, viem o čom hovorím:D)
  • 1 čajová lyžička vanilkového prášku, ak ho máte doma (väčšinou sa mi minie:D)

Postup:

V kuchynskom robote či ručným mixérom pomixujeme najskôr ďatle, potom pridáme kakao s karobom, a nakoniec kokosový olej. Cesto dáme na papier na pečenie a vyváľkáme ho asi na 1 cm.

Do misky dáme všetky prísady, a poriadne to premiešame tak, aby bol olej všade v kokose. Kokos nesmie ostať sypký. Túto bielu časť položíme na vrch čokoládovej plnky.

Teraz začína tá vtipná časť, rolovanie rolády do pekného tvaru:D

Ak sa vám podarilo dobre vymiešať plnky, nemusíte sa obávať, že by vám olej vytiekol von z papiera.

Ak sa vám to náhodou stalo, stačí použiť štipce na prádlo a papier pripevniť (aj v kuchyni môžeme byť kreatívne:). Ak máte však obe plnky v požadovanej konzistencii (čo vám gratulujem), tak smelo do toho aj bez štipcov.

Zaroluj roládu a šupni ju do mrazničky na hodinku. Potom si ju môžeš preložiť aj do chladničky a raz za čas ju ísť pozrieť:D

Ďalšie sladké recepty nájdete tu.

Zdieľať:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *