Denisa Petráš

Vylieč sa a ži naplno

Bezlepkové linguine s hlivou a zázvorom

Vaše najobľúbenejšie recepty sú práve tie, ktoré sú rýchle a jednoduché. Podobne to bolo aj v prípade týchto cestovín Garofalo, ktoré som kúpila v Rakúsku. Voňavé hríbiky, hruška a nastrúhaný zázvor je kombinácia, ktorú si zamilujete. Nazvala som ich cestoviny so zážitkom, lebo presne to robí ten stipľavý zázvor. Dá vám taký pocit, že to jedlo má šťavu:)

Čo potrebujete?

  • bezlepkové cestoviny linguine či špagety, najlepšie značka Garofalo (najlepšia chuť a zloženie)
  • hruška
  • zázvor
  • hliva
  • čučoriedky
  • cibuľa
  • paradajkový pretlak Mutti v skle
  • vegánsky syr (ak ho už môžeš, inak bez, či holandský syr z Jersey kráv)
  • soľ, korenie
  • šalát k cestovinám: čerstvá rukola s paradajkami s olivovým olejom

 

POSTUP:

Dáme si uvariť cestoviny (vložíme ich iba do vriacej vody, aby sa nám nerozvarili). Pritom zvlášť na panvici opečieme cibuľku, potom hlivu, nakoniec môžeme pridať trošku paradajkového pretlaku.

Na hotové cestoviny dáme na tanier omáčku z hlivy, ošúpanú hrušku, nastrúhaný zázvor a zopír čučoriedok na ozdobenie, kto chce, môže si to posypať syrom, okoreniť, dosoliť.

Nech nejeme iba čisté cestovinky, najlepšie je si k nim pripraviť aj chrumkavý rukolový šalát s paradajkou a olivovým olejom. Krásne doplní mäkké cestoviny.

Dobrú chuť!

Tu nájdeš ďalšie recepty bez lepku a mlieka.

Zdieľať:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *