Určite poznáte dni, keď máte chuť na niečo iné, na nové chute. Aj tento recept vznikol takto. Chcela som použiť môj nový mix korenín, ktoré mi odporučil môj kamarát Fahmy z Egypta a kokosovú omáčku bez lepku a sóje od Mira a Aďa. Do toho som začala s mojou novou vášňou mikrobylinkami od Moniky, a nový recept bol na svete. Ak vás zaujímajú exotické chute šmrncnuté Thajskom a ich ryžou s mangom. Voilá. Nech sa páči. Recept píšem špeciálne na želanie pre Andrejku M., potom ako videla moje story. 🙂
Na tento recept budete potrebovať:
- tmavá ryža
- hrozienka (ak chceš)
- mango (čerstvé či mrazené)
- hrášok
- lesné čučoriedky (ak chceš)
- maliny (na ozdobenie)
- kurkumu čo najlepšiu kvalitu (ja mám od Onlyfarms zo Sumatry, Indonézia, majú aj zázvor, škoricu, vanilku v top kvalite)
- rozmarín (Dávidkovo korenie)
- klinček mletý (Dávidkovo korenie)
- cibuľa sušená
- soľ (ja mám zbieranú z piesku na Lanzarote, kde som bola vo februári, jediný detail, tie kryštáliky sa nezmestia do solničky:D, na čo som prišla až potom)
- tmavú sopečnú soľ (ak chcete, má inú chuť)
- čierne korenie
- sushi omáčku Herbert bez lepku a sóje, Filipíny (Onlyfarms)
- mikrobylinky od Mamimicrogreens od Moniky (ďatelinka, moja srdcovka vždy a všade koriander, slnečnica, pak choi)
- morčacie mäso z farmy kupované online z Farmove
Postup:
Najskôr si dáte uvariť ryžu. Počas toho hodíš na panvicu hrášok a mango, pekne to opečieš. Potom si pridáš na mäso všetky tie koreniny, a to isté urobíš aj s ryžou, keď ju dovaríš.
Na mäso som dala kokosovú omáčku, soľ, korenie, kurkumu, rozmarín a cibuľu.
Na ryžu som dala soľ, korenie a mletý klinček.
Keď to máte pripravené, zmiešate ryžu so zmesou s hráškom na panvici.
Zvlášť na nerezovej panvici som si urobila mäsko tak, aby nebolo suché, takže to tam neopekajte príliš dlho.
A keď to už máte všetko na tanieri, pridala som chrumkavé mikrobylinky, ktoré teraz do seba ládujem každý deň. Telo si to pýta 😀
Výhodou tohto receptu je, že je ľahký a rýchly s novými chuťami. A je bez lepku a mlieka:)
Dobrú chuť.